Varning för Miljonlotteriet! - Bluffen avslöjad!

 1. Bluffen Miljonlotteriet avslöjad
 2. Fler skäl att varna för blufföretaget Miljonlotteriet
 3. Faktainformation om denna sida & blufföretaget Miljonlotteriet
 4. Länkar med fler avslöjanden om Miljonlotteriet
 5. E-mail från Miljonlotteriet
 6. Bluffgratulation från Miljonlotteriet
 7. Miljonlotteriet avslöjar bluffen själva genom att försäga sig

 


 

Bluffen Miljonlotteriet avslöjad

Jag fick ett flott erbjudande tidigt 2012 från Miljonlotteriet om 6 + 2 lotter för 49 kr (+ 10 kr porto) = verkligt pris 59 kr = 7:40 kr/st.
Så jag tänkte att eftersom man inte  förbinder sig för vidare köp så kan det kanske vara värt det, men absolut inte mer då vinstchanserna är löjligt små.

Följaktligen ringde jag efter leverans för att säga upp vidare lotter, men ack!
- Har du inte läst det finstilta?
(mikroskopisk text)
- ???
- Jo numera, nytt fr.o.m. 2012, står det: "Det enda du förbinder dig till är att ta emot ytterligare 3 lottförsändelser till ordinarie pris".

Grattis! Det betyder alltså 6 lotter á 40 kr/st. = 240 kr + 10 kr porto = 250 kr x 3 = 750 kr som man kunde ha haft betydligt roligare för än att mata redan feta ägare i Miljonlotteriet och IOGT-NTO.

 • Idioter Och Gamla Tanter
 • I O getaktiga Gubb Tokar.
 • I Ordning Groggarna Tages - Nubben Tages Omgående.

Efter att ha mottagit alla de totalt 18 blufflotterna (3 x 6) som Miljonlotteriet tvingat på mig mot min vilja, kan det konstateras att 16 av 18 = 90% var nitlotter. Det lite lustiga sammanträffandet var också har de två "vinstlotterna" fanns i den sista försändelsen, troligen för att jag skulle få blodad tand och lockas att köpa fler blufflotter.

Så mycket för Miljonlotteriets löfte om "vinst på var 5:e lott", vilket alltså är lögn! (se mer om det nedan), snarare är det kanske "vinst på var 9:e lott" och det sammanlagda vinstvärdet blev 200 kr vilket betyder att jag "bara" är bluffad på 550 kr - Fantastiskt! - Inte!

Med lite enkel matematik kommer man fram till att chansen för en högvinst är ungefär lika stor som chansen att hitta krukan med guld vid regnbågens slut, oh yeah!

Top ^

 

Fler skäl att varna för blufföretaget Miljonlotteriet!

Den som sätter sig in i hur det hela fungerar finner att man som bekant kan skrapa/registrera lotterna på Miljonlotteriets webbsida. Men hur kan webbsidan veta vilka som är vinstlotter när man registrerar dem? Lotterna måste alltså i förväg ha programmerats in i webbsidans databas, följaktligen vet någon/företaget vilka som är vinst- och nitlotter redan när lotterna skickas ut. Därmed uppkommer ett antal frågor retoriska frågor:

 1. Hur många har vunnit de omtalade miljonvinster på upp till 10 miljoner kr som de gör reklam för och utlovar?
 2. En person? Två personer kanske? Fler? Knappast!
 3. Inom vilken tidsrymd?
 4. 10 år? 20 år? Mer?
 5. Hur många 1000-tals kr har enskilda människor spenderat på Miljonlotteriets blufflotter?

 

Man kan nog på goda grunder förmoda att Miljonlotteriet är en ganska lukrativ verksamhet för ägarna som förmodligen med ganska långa mellanrum för resonemanget: "Nu låter vi någon vinna så att bluffverksamheten inte blir alltför uppenbar".

Att folk sedan "vinner" lite krafs och prylar som är värt från 40 kr upp till kanske några 100-lappar efter att kanske ha spenderat 1000-tals kr på värdelösa blufflotter kan knappast räknas.

Men trots dessa rent löjliga "vinster" innehåller de flesta försändelserna på 6 lotter enbart nitlotter trots att man i sin reklam säger: "Vinst på var 5:e lott", vilket bara gör bluffen ännu mer uppenbar.
Man säger även att man lottar ut miljonvinster på nitlotterna. Någon som tror på det eller hört talas om någon som har fått en nitlottsmiljon? Inte? Konstigt efter att ha sett ovanstående fakta?

Den som tror att denna webbsida är skapad p.g.a. någon slags bitterhet har fel. Jag bryr mig inte om vinsterna och spelar i stort sett aldrig, även om det givetvis vore kul att vinna mycket pengar. Men det förargar när Miljonlotteriet grundlurar människor med mikroskopiskt finstilta texter och därmed tvingar folk att köpa värdelösa lotter med falska uppgifter om vinstchanser och möjligheter när verkligheten är en helt annan.

Syftet med denna webbsida och varningen är att avslöja bluffen och väcka folket vilket förhoppningsvis leder till en bojkott så att Miljonlotteriet får lägga ner bluffverksamheten vilket därmed skulle hjälpa så att inga fler människor behöver bli blåsta och grundlurade av blufföretaget Miljonlotteriet i framtiden.

Miljonlotteriet Stick & Brinn!

Top ^

 

Faktainformation om denna sida & blufföretaget Miljonlotteriet

 1. Sidan kommer att ligga kvar såvida Miljonlotteriet inte bevisar motsatsen, vilket enbart kan göras på ett enda sätt - Full insyn!
 2. Men det spelar egentligen ingen roll då Miljonlotteriets högst tveksamma marknadsföringsmetoder är allt annat än hederliga.
 3. Lagom till sista blufflottförsändelsen slutade dessutom inloggningen på webbsidan att fungera och det krävdes ett stort antal telefonsamtal innan jag kunde registrera de sista blufflotterna.
 4. Man kan även konstatera att nykterhetsorganisationen IOGT-NTO försöker motverka alkoholberoende/missbruk genom att istället främja spelberoende/missbruk.
 5. Så kan man kalla Miljonlotteriet seriöst med den filosofin? Knappast!
Top ^

 

Länkar med fler avslöjanden om Miljonlotteriet

 

Miljonlotteriet & IOGT-NTO avslöjar sig själva i sin egna tidning Accent ;-p

Top ^

 

E-mail från Miljonlotteriet

Jag fick en förfrågan från Miljonlotteriets kommunikationschef, Åsa Fredriksson med en önskan om att få svara på kritiken ovan (e-mail 1), vilket jag beviljade (svar).
Men med undantag för det första och sista stycket (e-mail 2) som verkar vara personligt skrivna så ser resten av svaret ut att vara ett standardsvar, alternativt kopierad text från Miljonlotteriets webbsida och därmed fullkomligt intetsägande.

Jag publicerar det ändå vilket jag lovade och inte minst då det i vissa delar t.o.m. är ytterligare självavslöjanden från Miljonblufflotteriet.

----

E-mail 1:

Hej!
Jag arbetar som kommunikationschef på Miljonlotteriet och skulle vilja få möjlighet att svara på ditt blogginlägg om Miljonlotteriet.

Med vänliga hälsningar
Åsa Fredriksson.

----

Svar:

Hej.
Visst, varsågod och svara så kommer jag att lägga till det på bloggen/siten Varning för Miljonlotteriet - Bluffen avslöjad tillsammans med en kommentar på svaret.

När jag fick detta e-mail så gick jag in på bloggen Fru Decibel (länkat från min sida, men som jag f.ö. inte har med att göra) och såg ett relativt nytt inlägg från signaturen "Eppes" 2012-08-16 som bl.a. skriver: "jag har nyligen gått med igen, fast inte för att bli rik eller vinna bilar mm.- utan helt enkelt därför att överskottet går till att hjälpa svaga o utsatta människor".

Kan i och för sig vara lovvärt, men jag föredrar att välja själv om och när jag vill ägna mig åt välgörenhet.

Hur som helst så kräver jag att så snart som möjligt bli totalt avregistrerad ur Miljonlotteriets kundsystem och att samtliga mina personuppgifter i allmänhet och mitt personnummer (förstår inte ens vad ni ska med det till) i synnerhet raderas ur samtliga era system.

Sänd ett e-mail för att bekräfta avregistreringen, därefter vill jag varken se, höra eller känna lukten av er någonsin igen och skickar ni reklam till denna eller någon av mina e-mailadresser så kommer jag betrakta det som obeställd skräppost (SPAM) och göra en polisanmälan om detta.

Denna korrespondens med svar och genmälen är undantagna från ovanstående.

Men vänliga (nåja) hälsningar

----

E-mail 2:

Hej
Tack, det var vänligt att jag får lov att svara på din blogg och att du publicerar mitt svar. Som du förstår är det viktigt för oss att både våra befintliga kunder och tidigare kunder är nöjda med den relationen de haft med Miljonlotteriet. Vi är ett seriöst företag med en seriös ägare som arbetar för viktiga frågor i samhället. Jag har nu sett till att du är spärrad för reklamutskick samt e-mail från oss. Nedan besvarar jag ditt blogginlägg och dina frågor:

Vinst på i snitt var 5:e lott: I Sverige ska lotterier ha en vinstandel mellan 35-50% enligt lag och Miljonlotteriet har den största möjliga vinstandelen 50%. Miljonlotteriet har vinst på i snitt var 5:e lott. Det är slumpen som gör att du vinner olika mycket i ett lotteri, några vinner oftare än på var 5:e lott, några mer sällan, men i snitt vinner man på var 5:e lott. Miljonlotteriet granskas av Lotteriinspektionen som är en kontrollerande myndighet och finns till för konsumenterna.

Ägandet: Miljonlotteriet ägs av IOGT-NTO som är en ideell verksamhet och arbetar mot de problem som alkohol och andra droger förorsakar i samhället. Överskottet från Miljonlotteriet går oavkortat till denna verksamhet. Det finns exempel på många olika arbeten som pengarna används till som du kan läsa om både i Miljonlotteriets kundtidning eller på Miljonlotteriet Ändamålet

Registrering av lotter på hemsidan: Hos Miljonlotteriet kan du registrera dina lotter för att kontrollera att du inte missat någon vinst. Det är en mycket uppskattad service till våra kunder. Förfarandet granskas av Lotteriinspektionen. Det är således ingen som vet vilka vinster som finns på vilka lotter.

Vinnare: Miljonlotteriet har en jackpott på upp till 10 miljoner som en person vinner om året. Jackpott infördes 2012 och vem det blir kommer lottas fram den 18/1 2013 under granskning av Lotteriinspektionen. Miljonlotteriet har största möjliga vinstandel, 50%, och enligt vårt tillstånd är det 4.329.245 vinster till ett värde av 400 miljoner under 2012. Av alla dessa vinster är totalt 11 miljonvinster från 1 miljon upp till 10.000.000, fördelningen står tydligt på baksidan av lotten. Vinsterna inkluderar även nitlotterna där vi drar fram 4 miljonvinster per år vilket övervakas av Lotteriinspektionen. Vi presenterar fullt med vinnare i vår kundtidning som följer med lotterna varje månad.

Jag hoppas att du har fått svar på alla dina frågor och skulle det kvarstå någon så får du självklart maila eller ringer mig.

Med vänliga hälsningar
Åsa Fredriksson
Kommunikationschef

----

Kommentarer:
 1. "Jag hoppas att du har fått svar..." Nej.
 2. "...på alla dina frågor". Sidan innehåller egentligen inga frågor (möjligen retoriska) utan konstateranden.
 3. Jag hade nog inte förväntat mig något annat.
Top ^

 

Bluffgratulation från Miljonlotteriet

Miljonblufflotteriet fortsätter lockförsöken genom att skicka e-mail för att få mig att köpa blufflotter trots att jag tydligt har underrättat dem om att jag aldrig någonsin vill ha med dem att göra igen i form av detta meddelande som knappast kan ha missförståtts:

Sänd ett e-mail för att bekräfta avregistreringen, därefter vill jag varken se, höra eller känna lukten av er någonsin igen och skickar ni reklam till denna eller någon av mina e-mailadresser så kommer jag betrakta det som obeställd skräppost (SPAM) och göra en polisanmälan om detta.

Jag kan även konstatera att Miljonblufflotteriet har ignorerat mitt krav att bli totalt avregistrerad och att samtliga mina personuppgifter i allmänhet och mitt personnummer i synnerhet skulle raderas ur kundsystemet då bevisligen kundnummer, namn, e-mailadress och troligen även personnummer ligger kvar i systemet.

Vad bestod då denna "fantastiskt generösa" och "hemliga" födelsedagspresent som jag skulle logga in och hämta av?
Svar: 20 kronor. Alltså inte ens en miljonblufflott, utan den s.k. Tjugan med texten:

"Logga in nedan så sätter vi in 20 kronor i din spelplånbok. Skrapa en Tjugan och du kan vinna 1 miljon kronor! Vilken present det kan bli!"

Presenten med lockförsöket blir nog fin när polisen knackar på dörren med en anmälan om olaga skräppost.


Grattis på den stora dagen! Vi på Miljonlotteriet vill gratta dig
med en hemlig present. Klicka på paketet för att hämta den!

Top ^

 

Miljonlotteriet avslöjar bluffen själva genom att försäga sig

En person i kommentarsfältet på bloggen Fru Decibel berättar att han blev uppringd av Miljonlotteriet som "råkade" försäga sig vilket ledde till att blufföretaget ytterligare en gång avslöjade sig själva när följande konversation utspelade sig:
- Hej, jag ringer från Miljonlotteriet. Du fick ju en lott som gåva när du prenumererade på ICA-kuriren.
- Ja, hurså?
- Som du vet blev det ju ingen större vinst på lotten...
- Vänta ett tag, hur fan vet du att jag inte vann något? Jag har inte skrapat lotten ännu??!!

Därefter blev det en diskussion med personen från Miljonlotteriet som avslutades med: "Det där har jag aldrig sagt" varefter personen lade på luren. Snacka om självmål från Miljonlotteriets sida.

Det är ganska begripligt att den uppringde blev lite fundersam hur Miljonlotteriet kunde veta att han inte hade vunnit något, inte minst då han ännu inte hade skrapat lotten och även om han hade hunnit skapa lotten men inte registrera den så borde ett seriöst lotteri ändå inte ha vetat om det var vinst eller inte.

Det blir följaktligen ganska övertydligt att Miljonblufflotteriet vet vilka som är vinstlotter redan när de skickar ut dem eftersom lotterna alltså i förväg måste ha programmerats in i webbsidans databas av någon på företaget vilket gör det hela än mer uppenbart att det hela är en bluffverksamhet av stora mått från början till slut som bygger på att lura av människor deras pengar och som borde anmälas till både Lotteriinspektionen och Konsumentombudsmannen (KO).

Man kan med facit i hand konstatera att det knappast är ett speciellt bra sätt att värva kunder om de vill få folk att prenumerera på lotter. Låt oss hoppas att allt fler upptäcker detta och att Miljonblufflotteriet blir förpassat dit där det hör hemma - På historiens sopptipp!

Top ^